Foodtruckfestival :  van vrijdag 20 tot zondag 22 mei strijkt het foodtruckfestival 'Kafé Kasserol' neer in het Geelse stadspark voor een culinair en cultureel feest. Bijzonder aan dit foodtruckfestival is dat het steunt op vier pijlers: culinair, cultureel, groen en maatschappelijk verantwoord. Het festival slaat de kleppen open op vrijdag 20 mei om 16u. Op zaterdag kan je er terecht vanaf 12u, zondag vanaf 14u. Het einde is telkens gepland rond middernacht.

Met Belgerinkel naar de Winkel
Het startschot voor de campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel' is gegeven. De actie duurt tot 4 juni. Je ontvangt een Belgerinkel-lot wanneer je met de fiets of te voet naar de winkel gaat. Registreer je je lot op www.belgerinkel.be, dan maak je elke dag kans op een prijs van Bond Beter Leefmilieu.

Je kan hetzelfde lot deponeren in de Belgerinkel-dozen in het stadhuis, Toerisme Geel, de bibliotheek en de dienst lokale economie en werk. Een onschuldige hand trekt op het einde van de campagne misschien wel jouw lot. Je maakt kans op een van de prijzen die de deelnemende handelaars schonken.

Buiten spelen in Zammel met PlayMobiel
Op woensdag 18 mei houdt de PlayMobiel halt op het kerkplein in Zammel. De PlayMobiel is uitgerust met spelmateriaal. Animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders of grootouders, zijn van 14u tot 17u welkom om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.

Sluitingsdag Pinksteren
Op 16 mei, pinkstermaandag, zijn de stadsdiensten en het sociaal huis gesloten. De balie van het cultuurcentrum is ook op zaterdag 14 mei gesloten.
Het zwembad is op zondag 15 mei gesloten. Op maandag 16 mei kan je zwemmen van 10u tot 17u. Van 6.30u tot 8.30u en van 12u tot 13u kan je banen trekken.
Het Gasthuismuseum is met Pinksteren open van 13.30u tot 17u, op maandag is het gesloten.
meer info: www.geel.be

Dokter, mag ik eens iets vragen?
Heb je meer lichamelijke problemen naarmate je ouder wordt? Kom op 19 mei om 13u naar de bibliotheek en krijg tips die je helpen hiermee om te gaan. Huisarts Marleen Verboven licht enkele algemene problemen die voorkomen bij het ouder worden toe. Bovendien kan je haar ook vragen stellen. Inschrijven kan tot 16 mei bij de bib.

Praatcafé Dementie met filmvertoning
'Feel my love' is een ontroerende documentaire over mensen met dementie. Ze wonen en leven samen in Huis Perrekes. 'Feel my love' is bewust verteld op een lichte toon met muziek als rode draad. Het is een film over liefde, loslaten, verwondering en het menselijke verlangen om er te zijn tot het einde. Het praatcafé vindt plaats op donderdag 26 mei om 19u in de bibliotheek. De toegang is gratis, inschrijven kan in het dienstencentrum Luysterbos of op het nummer 014 56 70 70.

't Origineel opent de deuren
Op 21 mei geniet je bij 't Origineel van een wereldkeuken bij wereldmuziek. Op het menu staan Russische soep, Poolse taart, Afrikaanse snoepertjes en een wereldbarbecue. De muziek komt uit Rusland en Marokko, en je danst mee op de zuiderse ritmes van reggae en djembé. De deuren naar de werelddag openen om 16u in Diestseweg 146.